top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverEscape Factory

Boules Fun - Jeu de Boules is weer helemaal terug.

Bijgewerkt op: 28 mei 2020

Voor vele is het pure nostalgie. Na uren (en uren) in de auto gezeten te hebben, kom je aan op je vakantiebestemming ergens in Frankrijk. Was het verveling? Was het pure competitiviteit met de buurman op de camping? Of zag je dit als een ingang naar de Franse cultuur? Want opeens stond je daar, zware ballen in je hand en klaar voor de strijd.

Jeu des boules is back! En Escape Factory heeft vier banen gebouwd voor Boules Fun.

Maar wat weet je nou eigenlijk van jeu de boules?


Het is de enige sport die de professionals onder invloed mogen spelen.

Zeg wat je wil, maar de Fransen vechten graag voor hun recht om wijn te drinken. De World Anti-doping agency, die er voor zorgt dat sporters getest worden op verboden middelen, is in 2007 eindelijk overstag gegaan en laat het drinken van alcohol nu toe bij professionele petanque spelers.


Ballen van staal

Kom je aan met en plastic setje Petanque ballen? Dan zal je nooit serieus worden genomen als professioneel jeu de boules speler. De officiële ballen zijn van staal en wegen tussen de 650 en 800 gram.


Het is ontzettend rolstoelvriendelijk

Sterker nog, het is uitgevonden door iemand in een rolstoel. Jules Lenoir raakte verlamd en zocht naar een sport die hij in zijn rolstoel kon beoefenen.


Bond. Petanque bond

De Nederlandse Jeu de Boules Bond werd in 1972 opgericht en telt inmiddels zo'n 17600 leden.


Nu je na het lezen van dit artikel een echte jeu de boules kenner bent geworden hebben we hoge verwachtingen van je. Boek een baan en neem het op tegen je vrienden!


Tot snel bij Escape Factory!


38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page