top of page

VRAGEN EN ANTWOORDEN

WAT IS EEN ESCAPE ROOM EIGENLIJK

Een escape room is een spel waarbij je in een kamer wordt opgesloten. Het doel van het spel is om te ontsnappen uit die kamer door het oplossen van puzzels, raadsels, moeilijke sommen en sloten. Je krijgt hiervoor exact 60 minuten de tijd. Het spel is uitdagend omdat maar een klein deel van alle groepen zonder hulp kan ontsnappen.


Geen paniek; in elke kamer zit een noodknop. Bij het indrukken van de noodknop gaat de aangrenzende deur meteen open. 

Meer weten? Hier is nog meer informatie te vinden over escape rooms

ZIT IK OOK IN EEN KAMER MET MENSEN DIE IK NIET KEN?

Nee. Bij Escape Factory ga je alleen de escape room in met de mensen met wie jij hebt gereserveerd.

ZIJN DE ESCAPE ROOMS GESCHIKT VOOR KINDEREN?

Kinderen - vanaf zeven jaar - zijn welkom om mee te komen met hun ouders/begeleiders in de escape room. Wij zijn wel van mening dat ze de puzzels pas goed te begrijpen zijn vanaf veertien jaar.

WAT ZIJN DE TIJDSLOTEN VAN DE ESCAPE ROOMS?

Wij reserveren telkens 90 minuten speeltijd per boeking. Deze 90 minuten bestaan uit 60 minuten speeltijd en 30 minuten voor het starten en eindigen van het spel. Denk hierbij aan het opbergen van je eigendommen in een kluisje, toiletbezoek etc. Maar bijvoorbeeld het start filmpje van de escaperoom. 


De tijdsloten beginnen om:

10:00 - 11.30 - 13.00 - 14.30 - 16.00 - 17.30 - 19.00 - 20.30 

Wij vragen je 30 minuten voordat je activiteit begint aanwezig te zijn. Indien je te laat bent gaat dit van je eigen speeltijd af. Dus wees op tijd!! 

IS HET ENG?

Wij hebben geen horror thema's, maar we hebben sommige kamers er op ingericht om spannend te zijn. Denk hierbij aan valluiken of spannend geluid. 
Hoewel 'eng' een subjectief begrip is, zijn wij van mening dat het geschikt is voor iedereen.

WAT DOE IK MET MIJN SPULLEN?

Wij hebben kluisjes die je kan gebruiken voor je spullen. Als we je naar de escape room brengen, lopen we langs de kluisjes waar je de spulletjes kunt achterlaten.

IN WELKE TAAL ZIJN DE ESCAPE ROOMS?

Onze escape rooms zijn in het Engels. Je hoeft geen expert te zijn in de Engelse taal om de escaperoom te spelen. Indien gewenst kunnen de hints wel in het Nederlands worden gegeven.

IK KEN DE REGELS VAN JEU DE BOULES HELEMAAL NIET.

Als in de echte officiële? Wij ook niet. Maar we hebben wel onze Boules Fun regels die er erg op lijken. Dit wordt duidelijk als je aanwezig bent.

HOE WERKT HET MET KORTINGSACTIES EN CADEAUBONNEN?

Wat leuk, je hebt een cadeaubon of kortingsactie gekregen/gekocht! Lees goed de voorwaarden van de cadeaubon of actie. Bij de voucher heb je een speciale boekingslink gekregen die je dient te gebruiken bij het boeken. Lukt het niet, stuur dan een email met wat en wanneer je wilt boeken naar info@escapefactory.nl. Stuur ook altijd een kopie van de actie of cadeaubon mee met de email. Indien mogelijk zetten we boeking er handmatig in.
Van deze boeking ontvang je altijd een bevestiging! Het is niet mogelijk om telefonisch te boeken wanneer gebruik wordt gemaakt

HOE ZIT HET MET PARKEREN?

Je kan bij ons voor de deur parkeren op een besloten parkeerterrein. Het eerste anderhalf uur is gratis, daarna betaal je lage parkeerkosten. Kosten voor parkeren buiten het terrein kunt u hier vinden. 

WERKEN JULLIE OOK MET OPTIES?

Ja! Voor groepsreserveringen werken wij met opties.

  • Wij hanteren een standaard optie termijn van niet meer dan 1 week. Daarna vervalt uw optie.

  • Is de datum van het evenement binnen nu en 3 weken, dan is een optie niet mogelijk en dient u binnen 48 uur te beslissen. 

HOE KAN IK BETALEN?

Boekingen via de website kunnen worden betaald via iDeal en credit card. 

Betalingen bij de balie kunnen worden voldaan:

  • Contant. Gelieve gepast te betalen. Coupures groter dan €100,- worden niet geaccepteerd. 

  • PIN 

  • Creditcard

bottom of page