top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverEscape Factory

Teambuilding in een Escape Room. Een goed idee!

Bijgewerkt op: 12 jun. 2020

Een escape room is natuurlijk niet alleen leuk, het is ook ontzettend leerzaam! Of je nou met je gezin, werk of partner probeert te ontsnappen, je leert elkaar altijd beter kennen. Can you escape?


Communicatie

Dit is waarschijnlijk het meest belangrijke tijdens het escapen. Het is van cruciaal belang dat je deelt wat je hebt gevonden, wat je ziet, of wat voor idee je hebt. Als je alles voor jezelf houdt - of juist iedereen overschreeuwt - gaan jullie het als team niet redden. Net zo belangrijk als het praten is het luisteren. Jij kan nog zo veel clues vinden, als je die van de andere teamleden niet hoort komen jullie niet verder.

Rolverdeling Het is altijd even afwachten wat voor rol iedereen aanneemt in een team. Wie neemt automatisch de leiding? Wie wacht er op instructies? Wie is er een stoorzender? Mensen nemen tijdens het spelen van een escape room altijd hun natuurlijke rol binnen een team aan. Bewust of niet.

Conflict Veel mensen gaan zich anders gedragen onder druk. De stress van de aftellende klok geeft een andere dynamiek binnen het team en de één kan daar beter mee omgaan dan de ander. Als jullie het dan op een andere manier willen aanpakken ontstaat er al snel een conflict. Hoe gaan jullie daar mee om? Het is belangrijk dat jullie snel tot een oplossing komen om verder te kunnen komen. Flexibiliteit is key. Hou je niet vast aan jouw manier van doen, maar neem advies van andere teamleden aan.

Samenwerking Werkt jullie team als een geoliede machine? Of lopen jullie telkens vast? Als jullie last hebben van het laatste gaat er waarschijnlijk iets mis binnen de samenwerking. Sommige puzzels of handelingen vallen simpelweg niet alleen op te lossen en hier zal dus goed samengewerkt moeten worden. Luister en vertrouw elkaar. Zie jezelf binnen de escape room echt als team met een gezamenlijk doel; escapen!

Creatief denken Hoe goed kunnen de andere teamleden met een creatieve oplossing komen? Veel puzzels binnen een escape room zijn niet wat het lijkt en je moet deze problemen vaak vanuit verschillende perspectieven bekijken, verbanden kunnen leggen en rekening houden met alle scenario’s.


Denk jij een goed team te hebben samengesteld? Kom het testen in een van onze Escape Rooms!


10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page